luni, 20 august 2012

Hippopotomonstrosesquippedaliofobia

Faceti un test de imaginatie... la ce credeti ca se refera termenul din titlu?
Observand si "fobia" din coada cuvantului, deducem ca e vorba despre.. ati ghicit: o fobie. Fobie fata de ce? Hipopotami, monstri, sasquach, pedofilie? Neah....E frica de cuvintele lungi, daca va vine sa credeti. Care, cica, exista cu adevarat.
Ma intreb si eu asa...cand intrebi un om bolnav de boala asta numita fobie, ce se intampla? Face atac de panica? Pai daca ii este frica de cuvintele lungi, cum isi poate, saracul, pronunta numele bolii?

Si mai stiati ca Genufobie e frica fata de Franta si cultura franceza? Sau ca pentheeafobia e frica fata de soacre? Eh.. cred ca de boala asta sufera jumatate de mapamond! :))

sâmbătă, 4 august 2012

Ca vantul din Vama Veche

Ar fi trebuit sa intitulez postul "Loc de dat cu capul" dar m-am razgandit in ultimul moment. Si asta pentru ca in Vama Veche se mai intampla si lucruri bune. Cum ar fi: intalnit prieteni dragi, cunoscut oameni noi, ascultat muzica buna si vazut filme interesante, mancat mancare delicioasa si stat mult la plaja, cu balaceala de rigoare. Si cam atat. Iar lucrurile bune vin daca le-astepti, cum ar spune un cantec ce imi gadila urechea.
Dar, pentru ca intotdeauna exista un "DAR", nu pot sa nu-mi vars off-ul in ceea ce priveste lucrurile rele. Si aici am o lista interminabila, dar voi semnala doar cateva:
1. Bere scumpa. Pai, cum palaria mea (ca am primit una moca de la Tazovsky), sa dai 7 lei pe-o halba de bere? Daca ai noroc si nimeresti unde trebuie, mai gasesti si la 3,5 lei sau 4 lei, in rest toate sunt de la 5 in sus.
2. Mancare scumpa. Desi unii se lauda cu gramaje mari, peste tot se fura la cantar... o amarata de omleta din doua oua... 7 lei. Iesi mai ieftin daca iti cumperi ouale si le prajesti la soare. Am mai mancat la preturi decente la Bibi Bistro si la Vama, unde aveau cele mai bune midii de Agigea in sos de vin, pe care le-am mancat in viata mea. Si dadeai pe ele 15 lei pe 500 de grame, si nu 16 lei pe 200 de grame cum vindeau altii.
3. Plaja murdara, in special in zona de corturi. Am vazut oameni care mancau langa o movila de gunoaie pe langa care roiau mustele. Sa nu mai zic ce-a ramas dupa festival... pahare de plastic, sticle, peturi... mai mare jena. Si nu cred ca voluntarii care faceau curatenie au fost de vina, ci cei care sunt obisnuiti sa le stranga altii mizeria. Au fost destule cosuri de gunoi, dar parca e mai la indemana nisipul...
4. Ma intorc la preturi, ca pentru mine asta a fost socul cel mai mare. Vama Veche in perioada StufStock e jecmaneala pe fata. Pana si cel mai mic si neinsemnat obiect are valoare dubla acolo. O cafea 5 lei, o amarata de bricheta pe care in mod normal dau 1,5 lei, acolo era 3 sau chiar 4 lei. Unii comercianti aveau, macar, bunul simt sa afiseze adaosul comercial: de la 0-300%. HUH??

Intre timp mi-a mai perit cheful de a enumera ciudateniile din Vama Veche, mai bine imi canalizez energia pe cele pozitive, cum ar fi Bibi Bistro, unde am mancat hamsii delicioase si pizza pe vatra, sau club Vama, pe care am descoperit-o mult prea tarziu si care gateau cele mai bune midii. Iar preturile la Vama sunt mult mai decente decat ce gasiti in alte parti. Probabil Vama a fost surpriza cea mai placuta, nu m-as fi asteptat sa fie, si nu cred ca exagerez, cel mai frumos club din Vama Vache!! De afara se vede ca o simpla terasa ca toate celelalte, cu mult stuf, nisip, lemn. Bine, si-un dobermann care pare fioros, dar tare dragalas. Inauntru, daca intri, ti se taie respiratia.Canapele elegante din piele alba, inflorituri si impletituri de fier forjat, piatra, lumina difuza. E greu sa-ti imaginezi dupa doar cateva detalii pe care vi le-am dat eu, dar, va jur, va creste tensiunea cand intrati. Nu imi imaginez de ce era mereu gol acolo, preturile sunt cu mult mai mici decat la monstrii consacrati din Vama Veche gen Papa la Soni, unde nu am niciodata curaj sa mananc. Si nu pentru ca nu e buna mancarea ci pentru ca e foarte sumpa. Candva, Papa la Soni era preferatul meu, dar preturile au crescut exagerat de mult si m-am simtit nevoita sa incerc si alte restaurante. Asa ca va recomand cu incredere Vama, de pe strada Tudor Vladimirescu.

Pentru cazare, va recomand pe Tanti Elena, de pe aceeasi Tudor Vladimirescu Are si camere si camping pentru corturi. Dusuri, priza pentru incarcat baterii si telefoane, toalete curate, sezlonguri si ce mai vreti voi. Toate astea la doar 10 lei pe persoana, la cort. La camera nu stiu si nici nu am intrebat.

Bere ieftina gasiti la restaurantul-bar cu biblioteca: La Galerie. 3,5 lei halba. E mai in capatul strazii pe care e si Papa la Soni. Plaja v-o recomand pe cea de la nudisti, mai curata si mai putini bolovani in apa. Bani de pe card va recomand sa scoateti de la bancomatul BRD, cashpoint-ul de langa Botu' Calului trage comision mult prea mare.

Cam atat mi-a venit momentan in minte sa va impartasesc, dar cu siguranta voi reveni in caz ca imi mai amintesc ceva.
Cei care mergeti in Vama Veche in perioada urmatoare: CASCATI OCHII mai intai, si abia apoi cumparati! Vreme buna!