miercuri, 1 decembrie 2010

La Multi Ani, Romania!

Azi e ziua noastra, a romanilor de pretutindeni. E singura zi din an cand majoritatea oamenilor sunt mandri ca sunt romani, restul de 364 de zile cam toti uita sa se mandreasca cu originea si nationalitatea lor.

Ma uitam la un reportaj TV: o echipa de filmare intr-un club bucurestean, lua interviuri pitzipoancelor venite sa-si etaleze calitatile de dansatoare. "-Ne puteti spune ce semnificatie are data de 1 Decembrie?" "-Aaa.. pai... mmm... auzi, da' de ce ma iei pe mine cu intrebari din astea de cultura generala? Nu-mi mai aduc aminte" raspunde, rusinata, o pitzi. Sau "Da' de ce ma intrebati pe mine ce s-a intamplat pe 1 Decembrie? Niciodata n-am fost buna la geografie! Intrebati-i pe astia mai tinerei, care-s la liceu!" O alta intrebare a fost "Cine a compus imnul Romaniei?" "aaa...ceva cu G..nu? G...G....Nu mai tin minte!" raspunde o alta pitzi...

Sa fim seriosi, sa nu stii ce inseamna 1 Decembrie? Sa nu stii cine a compus imnul tarii in care te-ai nascut si crescut?? Mi se pare extrem de rusinos. De ce mai traiti in Romania, dragelor??
Dar ca sa dau si exemplele pozitive, mai sunt si tineri care se mandresc cu nationalitatea lor. Au iesit sa sarbatoreasca ziua de 1 Decembrie cu mandrie si patriotism, au fluturat stegulete si au cantat Desteapta-te, romane! Si ce daca a fost frig de crapau pietrele?






La Multi Ani, Romani!!

Un comentariu:

Lucian333 spunea...

La mulţi ani România!