joi, 20 ianuarie 2011

You'll pay for this, Captain Planet!



Va mai aduceti aminte? Nu stiu ce m-a lovit asa, dintr-odata, insa cert e ca m-au napadit amintirile... Si ma minunez cat de proaspete sunt, inca, dupa atata amar de timp. Vreo 20 de ani sa fi trecut de-atunci, daca nu si mai bine...
Mi-aduc aminte cum ma jucam cu o multime de copii prin fata blocului, si mereu era cineva care dadea semnalul: "Baaaaaaaa, incepe Captain Planet!!!" Si in cateva secunde dispareram toti, fiecare la casa lui si ne uitam la desene animate. Putea sa fie razboi, tornada, uragan, cutremur...nimic si nimeni nu ne putea clinti din fata televizoarelor. Traiam fiecare secunda, fiecare minut din desenul ala animat, memoram replicile pe de rost, sa nu mai zic de "theme song"-ul deja celebru.
Dupa ce se termina, aveam cu totii grija sa ne rupem semnele de la copertile de plastic ce le aveam cu totii la caiete, si ne confectionam inele asemanatoare celor din desen. Apoi ieseam afara si reproduceam episodul. Eu eram Ma-Ti cu Heart, care avea puterea de a face oamenii sa iubeasca, sa protejeze natura si sa le fie mila. De asemenea comunica telepatic cu animalele. Chiar daca era rol de baiat, eu eram singura in masura sa-l impersonez! :))
Si cum ne strangeam noi in fata blocului, incepeam cu
"We're the Planeteers
You can be one, too
'Cause saving our planet is the thing to do!"
Si zburam, faceam pamantul sa se cutremure, faceam apa sa sara din baltile adunate de dupa ploi... Si nimeni nu ne putea invinge. Daca nu erai fan Captain Planet erai automat catalogat drept raufacator, care vrea sa distruga planeta... si dupa ce-ti faceam noi botezul, deveneai automat fan Captain Planet.
Mi-aduc aminte cum administratorul de bloc, tot vazandu-ne cum ne jucam de-a Captain Planet, a coborat cu pungi de plastic si ne zice: "Daca tot vreti sa salvati planeta, ce-ar fi sa incepeti cu blocul vostru?" si ne-am pus cu totii pe adunat gunoaie de prin jurul blocului, devenisem adevarati politisti ai curateniei! Mandri foc de isprava noastra, ducem pungile pline la administrator care ne-a servit cu bomboane mentolate. "E clar ca-i de-al nostru" zice un camarad de joaca..."data viitoare ii dam si lui un inel"...

Pacat ca s-au dus vremurile alea... acum copiii nu mai au eroi, cel putin nu cum erau ai nostri. M-am saturat de Hannah Montana, Ben Ten si roboti... nu au nicio valoare in opinia mea! Tare as vrea sa se reia seria Captain Planet la teveu, probabil as retrai momentele din copilarie cu aceeasi pasiune.

"By your powers combined, I am Captain Planet!"

2 comentarii:

Devils spunea...

Sa retraiesti momentele din trecut in care savurai cu placere Captain Planet, trebuie sa ai din nou 8-9 ani si sa nu-ti fi fost alterata gandirea de tot ce a venit de dupa 95 incoace!
Parca eram mai sinceri, mai puri si ne bucuram de orice chestie la maxim.
Astazi nu ne mai impresioneaza nu mai avem modele de urmat (a se citi muie Bianca/Bote,Columbeanu,alte parasute/"parasuti").
Deci?Care se baga la o lobotomie?

Diana COman spunea...

Eh, fiecare zice ca "ai nostri ca brazii" (si sa nu dam urmarea). Dar lumea e in continuare minunata chiar daca nu o arata ProTV&Co. Trebuie doar cautata un pic mai departe de atat :)