joi, 10 martie 2011

Pusca si cureaua lata

(Sau cum sa intri in panica din cauza unei curele)


Due date: Duminica, 23 ianuarie. Check-in pentru zborul catre Geneva, ora 12:50.
Dupa primul check-in, acolo unde iti da si biletul, urmeaza un al doilea check-in, acolo unde iti pui totul pe tava. Mi-am dat elegant haina jos, fularul de la gat si sapca din cap, mi le-am pus pe tava alaturi de ceasul de la mana, telefon si geanta foto, urmand sa trec, apoi, la fel de elegant, si prin poarta detectoare de metale. Si trec. Si incepe minunatia sa piuie de toata lumea si-a intors privirea spre mine.
O doamna foarte simpatica, vine fuga-fuga sa imi faca o perchezitie corporala asa cum as fi visat sa-mi faca un politist-stripper musculos, perchezitie in care mi-a fost pipait fircare centimetru patrat din corp. Dupa cateva minute de pipaiala ma pune sa imi dau jos bocancii army-style si sa trec iar prin poarta. Minunatia iar piuie. Tipa isi ia un baston din ala detector, cum am vazut doar in filme, si mi-l limba pe tot corpul, inclusiv peste zonele intime. Zambesc...deja incepuse sa-mi placa.
"Aveti sarma in sutien?" ma intreaba femeia. Zic "da, dar numa' nu ma puneti sa vi-l si arat". Zambeste si ea si isi indreapta privirea spre prohabul meu. "Aoleu, imi zic, sper ca nu ma pune sa-mi dau si pantalonii jos".
Ridic puloverul mai sus si.. surpriza! S-a luminat instant la fata gandindu-se ca a descoperit motivul piuitului. "Dar nu v-a spus colegul sa puneti si cureaua in tava?" Eu as fi pus-o cu draga inima, insa ca sa-mi scot cureaua ar fi insemnat sa-mi scot pantalonii cu totul. "E de forma, doamna, e cusuta de pantaloni." zic resemnata. Ma intreaba de scopul si durata vizitei, imi ureaza drum bun si ma lasa in pace. Insa eu, panicoasa din fire, incepusem sa visez tot felul de scenarii. Ma si vedeam intr-un birou cu o masa si doua scaune si o lampa puternica batandu-mi in ochi. Iar madama perchizitionatoare, cu un cleste de smuls unghii, incercand sa scoata de la mine tot ce stiu. Am scapat ieftin, zic. Nici macar nu a trebuit sa-mi dau jos pantalonii si sutienul.
Deci da, am scapat repede, cam 10 minute a durat toata tarasenia. Acum rad, dar pe moment tare m-am mai speriat.
Pun pariu ca se intampla oricui, insa in aeroportul Geneva, desi eram imbracata cu aceleasi haine, poarta aia nu a piuit cand am trecut prin ea. Oare de ce? Eh, pantalonii respectivi cu curea incorporata tocmai i-am rupt elegant in fund, si nu-i mai pot purta! Na, bucurati-va cu totii, dragi agenti de securitate din aeroport! :)) Data viitoare inghit o cutie de cuie, sa va vad atunci! :))

5 comentarii:

Anonim spunea...

:))))))))))))))))))

Devils spunea...

Buna asta, probabil in geneva nu era pornita poarta deoarece intrai in tara!

Anonim spunea...

Din pacate am avut si eu parte de o experienta similara cu cea a a ta,numai ca mult mai umilitoare la aeroportul din Creta(in perioada de inceput a migratiilor).lucrez ca insotitoare de zbor si sunt nevoita sa port uniforma care continr din fericire,putine piese metalice.Totusi,cercelul din buric(de care am uitat complet),sutienul care continea metal si insigna companei de zbor mi-au creat o situatie destul de neplacuta.la punctul de control mi-am pus telefonul,ceasul si esarfa in tava si am trecut.detectorul s-a declansat,iar o doamna agent,extrem de vigilenta,mi-a spus sa imi scot sacoul,insigna,absolut toate bijuteriile si pantofii si sa trec din nou.si de aceasta data detectorul a inceput sa piuie.doamna politist m-a intrebat atunci daca sutienul meu contine metal.dupa ce am raspuns afirmativ,mi am amintit brusc de cercelul din buric si am informat-o.aceasta a spus ca trebuie sa ma verifice mai amanuntit si sa se asigure ca este vorba doar despre un piercing si m-a condus intr-o incapere,pentru un control corporal amanuntit.inainte de a pleca,am luat tava cu obiecte pentru ca acestea sa fie verificate manual.in camera era o masa si o poarta detectoare de metale.intai,doamna respectiva mi-a controlat manual geanta,telefonul,esarfa,bijuteriile etc,apoi mi-a spus ca voi fi supusa unui control destul de neplacut si invaziv(control specific unei inchisori,nicidecum unui aeroport).procesul a inceput cu o perchezitie corporala destul de diferita fata de cea de la aeroport.in loc de pozitia standard de control,(mainile intinse,picioarele departate),mi s-a spus sa ma intorc cu fata spre zid,sa pun palmele pe zid si sa departez picioarele.doamna agent si-a pus manusile si a inceput sa ma verifice prin pipairi insistente si repetate cu palmele,chiar si in cele mai intime zone.dupa acest control,mi s-a spus sa ma dezbrac complet si sa scot cercelul din buric,apoi sa astept in aceeasi pozitie,cu mainile pe zid cat politista imi controleaza hainele.a urmat inca o perchezitie corporala manuala pe pielea goala,dupa aceea doamna politist mi-a verificat, urechile si in spatele acestora,nasul,gura buricul si celelalte orificii,iar in final mi-a desfacut cocu lsi mi-a controlat.parul scuturandu-l si tracandu-si mainile prin el si scalpul.la final am fost nevoita sa trec dezbracata prin poarta detectoare de metal.neconstatandu-se nicio alta problema mi-a fost permis sa ma imbrac si sa imi iau lucrurile.cu ochii usor inlacrimati,am semnat un proces verbal. agentul mi-a explicat procesul,si-a cerut scuze si cu toate ca am fost extrem de umilita am inteles perfect situatia.Sper ca pe viitor sa avem zboruri mai usoare.

Lilith spunea...

Wow, in Creta asa drastic a fost controlul? Mmmm, cred ca si-au luat masuri suplimentare de precautie si siguranta, daca zici ca era pe la inceputurile migratiilor. Oricum, tu, ca insotitoare de zbor, nu trebuia sa ai, intr-un fel, credibilitate mai mare si sa scapi mai usor?

Anonim spunea...

Ba da,doar ca procedura privind verficarea piercingurilor,( uneori a sarmei din interiorul sutienului) ,precum si a altor obiecte metalice care nu sunt la vedere și declanșează alarma prevede efectuarea unor controale amănunțite asupra persoanei respective,indiferent de statutul si functia acesteia.De asemenea,măsura scoaterii hainelor se aplica tuturor in aceasta situatie iar cei care stabilesc daca trebuie sau nu să te dezbraci sunt agenții care efectuează verificarea asupra ta.